Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Veľkolepé pokračovanie epickej ságy je tu: Poznáme dátum slovenskej premiéry! Máte sa skutočne na čo tešiť

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Continental Film)

BRATISLAVA – V roku 2021 sa diváci tešili z novinky v sci-fi scéne Duna. Režisér Denis Villeneuve dal dokopy talentovaných hercov a vznikla kinová bomba! Teraz prichádza druhá časť a vy sa máte na čo tešiť!

Najlepšie sci-fi poslednej dekády, ako tento počin režiséra Denisa Villeneuva a spisovateľa Franka Herberta mnohí označovali, prekonalo dobu myšlienkami, ktoré boli vo filme použité. Od ekologických problematík až po dôsledky ľudskej chamtivosti, toto všetko spravilo film Duna jedinečným už od začiatku.

Scenár napísal sám režisér a to podľa románu s rovnakým menom. Film z roku 2021 zachytával jeho prvú polovicu a Duna, časť druhá bude zachytávať druhú polovicu. Už v roku 2021 sa hovorilo o vopred plánovanej druhej časti a tá teraz prichádza!

Najskôr si pripomeňme, čo sa udialo v prvej časti

Ak ste čítali knihu, žiadna novinka pre vás. Ak nie, príbeh sa rozvíja a točí okolo púštnej planéty Arrakis, ktorej prezývka je práve Duna. Medzi sebou na tejto planéte bojujú dva znepriatelené rody – Atreidovia a Harkonneni. Celé dianie filmu je rozprávané z pohľadu mladého Paula Atreida, ktorého hrá mladý a talentovaný herec Timothée Chalamet. Paul spoločne so svojimi rodičmi vymení pohodlie a príjemnú klímu svojej domovskej planéty Caladan, aby prevzali kontrolu nad zničenou planétou Arrakis.

Veľkolepé pokračovanie epickej ságy
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Warner Bros)

Prečo to robia? Odpoveď je jednoduchá, korenie melanž. Vzácne korenie sa nachádza iba na jedinom mieste vo vesmíre – na Dune. Ide o korenie, ktoré predlžuje ľudský život, zlepšuje zdravie a svojim používateľom poskytuje zvláštne psychické schopnosti. Okolnosti sa tak nešťastne skĺbia, že Paul je aj so svojou matkou nútený utiecť do púšte a ich prechodným domovom sa stane kmeň Fremeni.

Trailer k novej časti

Ešte viac akcie

Ak vám chýbala v prvej časti akcia a napätie, v druhej časti ho rozhodne nebude núdza. Počas 160 minút, mimochodom ide o najdlhší film od režiséra Dennisa Villeneuvea, bude jedna akcia striedať druhú, poteší sa aj nadšený fanúšik sci-fi.

Filmová produkcia nešetrila ani na hereckom obsadení. Na obrazovkách budete vidieť hercov ako Timotheé Chalamer, Zendaya, Rebecca Ferguson, Josh Brolin či Dave Bautista. Oproti prvej sérii do hereckého obsadenia pribudne aj Florence Pugh, Leá Seydoux či Christopher Walken.

Viac o téme: ZendayaDenis VilleneuveDunaTimothée Chalamet
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu