Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Nový triler už o mesiac v kinách! Nenechajte si ujsť novinku od Petra Bebjaka na motívy bestsellera Jozefa Kariku

(Zdroj: YouTube.com)

BRATISLAVA – Novinka od úspešného slovenského spisovateľa Jozefa Kariku a režiséra Petra Bebjaka je onedlho v kinách. Napínavý triler sa na kinové plátna dostane už na začiatku apríla, určite si to nenechaj ujsť! Čo môžeš očakávať?

Jozef Karika patrí medzi úspešných slovenských spisovateľov a publicistov. V roku 2016 napísal knihu s názvom Trhlina, ktorá sa o tri roky neskôr dostala aj na kinové plátna a zožala veľký úspech. Už za jej napísaním sa skrýva záhadný príbeh. Autorovi sa ozval neznámy človek s tým, že mu chce vyrozprávať naozaj desivý príbeh. Jeho tvrdenia si Jozef Karika overil, doplnil o vlastné informácie a zistenia a vznikla z toho naozaj zaujímavá kniha. Neskôr sa spojil so známym slovenským režisérom a Trhlina sa dostala v roku 2019 aj do kín.

Rovnaká dvojica, rovnaký úspech?

Rovnaké duo sa spojilo aj teraz a vznikol film s názvom Smršť, ktorý sa do kín dostane na začiatku apríla. Pôjde o mysteriózny triler podľa predlohy Jozefa Kariku. Režisér stavil na istotu a v hlavných úlohách sa objavia najznámejšie tváre česko-slovenskej hereckej scény – Tomáš Maštalír a Anna Geislerová.

Znovu pôjde o psychologické zápletky! Tentokrát bude hlavná postava forenzný psychológ Martin Lang, ktorého nebude hrať nikto iný ako skvelý Tomáš Maštalír. Spolu so svojou manželkou Pawlou, ktorú bude hrať Anna Geislerová, sa rozhodli navštíviť kúpele v horách. Ide po poslednú šancu, ktorú dávajú ich vzťahu. Buď to vyjde alebo je koniec. Chcú to vyskúšať tam, kde by im nikto a nič nemalo prekážať – ďaleko od civilizácie, v horách naplnených pokojom.

Tento pokoj naruší zásielka od Martinovho kamaráta, taktiež psychológa. Ide o pomoc v prípade, ktorý je známy ako „jazda smrti“. Táto jazda sa skončí nešťastne hneď pre štyroch ľudí – Ninu a jej partnera, Filipa a Gaba. Lang sa na začiatku nechce do prípadu ponoriť, ale nedokáže odolať. Niečo ho núti sa do toho pozrieť.

Štvorica ľudí – Nina a jej partner, Filip a policajt Gabo jeden večer nastúpili do auta. Cesta v aute nedávala zmysel, taktiež trasa akou išli. Auto zastavilo až na pumpe. Nina išla natankovať a jeden z mužov ju nemilosrdne zastrelil. Šofér na nič nečakal a začal rýchlu jazdu. Vydal sa smerom do lesov a po chvíľke sa v plnej rýchlosti zrazil s protiidúcim autom. Všetci z protiidúceho auta a Gabo boli na mieste mŕtvy. Problém však nastane vo chvíli, keď sa zistí, že policajt Gabo bol mŕtvy skôr, než došlo k havárii. Zabila ho guľka do hlavy. Kto to spravil?

Filip vyviazol s ťažkými zraneniami a musel byť hospitalizovaný v nemocnici. Ako túto situáciu vysvetlí? Čelí obvineniam z viacerých trestných činov vrátane vraždy. Môže skončiť vo väzení až na 25 rokov, ale on tvrdá, že je nevinný. Ako to teda naozaj bolo? Je Filip naozaj nevinný?

Odpovede na tieto otázky nájdete v kinách už 4. apríla!

Viac o téme: Jozef KarikaSmršťPeter BebjakTriler
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu