Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Novinka, pri ktorej plakali už tisíce divákov: Skvelá adaptácia novely One day je tu! Chceš plakať aj ty?

(Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA – Nová adaptácia populárnej novely od britského spisovateľa Davida Nichollsa z roku 2009 je tu! Samotná kniha mala po vydaní veľký úspech a stala sa britským bestsellerom. Niet pochýb, že aj po jej sfilmovaní žne úspech. Mnohým divákom po pozretí tejto novinky zostali len oči pre plač. Prečo?

Nová romantická, avšak dramatická novinka z dielne Netflixu dostala mnohých divákoch ihneď po vydaní. Séria je iniciovaná počinom britského spisovateľa Davida Nichollsa z roku 2009. Ihneď po vydaní knihy sa rozhodli producenti natočiť film, kde si zahrala skvelá herečka Anne Hathaway a po jej boku bol Jim Sturgess. Film, bohužiaľ, nedosiahol taký úspech ako kniha. Neprijali ho kritici a ani diváci. Po ani nie 15 rokoch od vydania knihy je tu ďalší pokus. Producenti sa tentokrát rozhodli staviť na minisériu.

Konkrétne ide len o 14 dielov, ale diváci hovoria o senzácii. Premiéru mala táto novinka len 8. februára a už sa stala streamovacou jednotkou po celom svete. Svedčia o tom množstvá príspevkov (každý deň pribúdajú tisíce ďalších) od divákov, ktorým zostali už len oči pre plač. Pýtate sa prečo? Pozrite si seriál a už nebudete mať v hlave jedno „Prečo?“, ale rovno tisíc ďalších!

Ak ste nepatrili medzi fanúšikov filmovej verzie hitu One day (v preklade Jeden deň), rozhodne si pozrite seriál a možno zmeníte názor.

Ak si ho plánujete pozrieť bez toho, aby ste hocičo vedeli, teraz je čas prestať čítať tento článok. Pokiaľ chcete toho vedieť viac, rozhodne pokračujte!

Som veľmi rada, že ste sa rozhodli pokračovať a zistiť trošku viac o príbehu. Táto romantická novinka mapuje vzťah dvoch ľudí, priateľov, Emmy (Ambika Mod) a Dextera (Leo Woodall). Nejde o typický príbeh. Seriál skontroluje priateľov vždy 15. júla, v sviatok – Deň sv. Swithina, ktorý sa oslavuje v Spojenom kráľovstve. Takto to pokračuje celých 20 rokov, začínajúc v roku 1988.

Všetko to začalo fiaskom

Všetko sa začína v roku 1988 v deň ich promócii, kedy ide o typický vzťah na jednu noc. Nemôžem hovoriť o úspechu, práve naopak. Celé to skončí fiaskom. Žiadny sex sa nekoná, namiesto toho skončia pri rozhovore o budúcnosti. Keďže príbeh zachytáva dvojicu vždy 15. júla každý rok, môžeme vidieť ako sa dynamika ich vzťahu zmení. Z Emmy, ktorej kariéra na začiatku nemá vôbec jasný cieľ sa stane úspešná spisovateľka. Z Dextra, ktorý je milovník verejnosti, pretože pracuje ako televízny moderátor, sa razom stane vyhasnutá hviezda.

Možno si poviete, že ide o typickú „lovestory“, na ktorej nie je nič zvláštne. Práve to, čo robí seriál hitom, je spôsob komunikácie medzi hlavnými protagonistami. Aj keď sa tu striedajú pasáže, ktoré niektorým divákov môžu prísť trápne, s tragickými a veľmi depresívnymi, ktoré sú pre beznádejných romantikov príliš boľavé.  

Za nás hovoríme, že táto novinka určite stojí za pozretie. Čo hovoríš ty?

Viac o téme: NetflixNovinka One day
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu