Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Seriál o kráľovnej podsvetia láme rekordy: Drogy, vraždy a mafia! Ak chcete spoznať Griseldu Blanco, TOTO musíte vidieť

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Profimedia)

BRATISLAVA – Novinka z dielne Netflixu láme rekordy postupne po celom svete a získava si srdcia fanúšikov. Seriál o kriminálnej minulosti jednej z najobávanejších žien podsvetia 70. a 80. rokov má síce len 6 dielov, ale nebudete sa od neho vedieť odtrhnúť už po pár minútach. Ak vás zaujíma život Griseldy Blanco, rozhodne si to pozrite!

Griselda Blanco bola žena, ktorej sa obával každý drogový díler. Nenaháňala strach len priemerným dílerom, ale aj samotnému narkobarónovi Pablovi Escobarovi! Griselda sa narodila v roku 1953 v Kolumbii a zomrela v roku 2012 v Medellíne. Išlo o ženu, ktorá patrila medzi priekopníkov s kokaínom. Dokázala založiť rozsiahle impérium a bola ústrednou postavou násilných drogových vojen, ktoré sa odohrávali v 70. a 80. rokov v Miami.

Práve seriál, ktorý nesie jej meno, je inšpirovaný jej životom. Čo by ste mali o seriáli vedieť skôr, než si ho zapnete?

Žena, ktorá niesla prezývku Čierna vdova, začala formovať svoj krutý osud už v rannom štádiu jej života. Ako malé dieťa žila so svojou matkou v skromných podmienkach v slumoch. Už tu sa každý deň stretávala s drogami, vysokou kriminalitou a chudobou. Skutočný stret s drogovým podsvetím nastal až v 50. rokoch 20. storočia, keď sa so svojou mamou presťahovala do Medellínu.

Prvý vážny čin spáchala ako 11-ročná

Ako píše Daily Mail, prvý vážny čin spáchala ako 11-ročná, kedy uniesla mladšieho chlapca, ktorý pochádzal z pomerne lepších podmienok. Hovorí sa, že si vypýtala za chlapca vysoké výkupné, ktoré by jej zabezpečilo lepší život aspoň na určitý čas. Keď sa tak nestalo, mala vytiahnuť zbraň a chlapca zastreliť. A toto ju ovplyvnilo tak, že tohto životného štýlu sa nezbavila až do smrti.

Seriál o kráľovnej podsvetia
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Profimedia)

Neskôr si prešla od menších krádeží, prostitúcie až po sexuálne útoky zo strany blízkej rodiny. Po odchode z domu sa stretla so svojim prvým manželom, Carlosom Trujillom, s ktorým mala 3 deti. Ak si myslíte, že práve láska ju zmenila, ste na omyle. Po pár rokoch sa manželia rozviedli a Griselda ho po problémoch v obchodovaní nechala zabiť.

Kariéra drogovej dílerky začala naplno

Dlho však neostala sama. Krátko po tridsiatke sa vydala opäť. Tu sa jej kariéra s drogami naplno začala. Po presťahovaní sa do Spojených štátov amerických (nemusíme hovoriť, že ani toto nebolo legálne) maskovala drogový biznis za predaj spodnej bielizne, oblečenia a korzetov. Balíčky plné drog skrývali do podprseniek. Ich biznis prekonal doterajších kráľov podsvetia a neskôr zamestnávali až 1500 dílerov a zarábali milióny dolárov, ako uvádza Vice.

Seriál o kráľovnej podsvetia
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Profimedia)

Možno vás neprekvapí ani to, že sama užívala zdroj svojho príjmu, kokaín. Ten jej spôsoboval halucinácie a bludy, ktorými trpela niekoľko rokov. Práve tieto paranoje prispievali k tomu, že sa bála o svoj krk do takej miery, že mala stále pripravený plán B. Už v roku 1975 ju po prvýkrát obvinili z výroby a predaja kokaínu, ale vďaka jej predvídavosti sa jej podarilo utiecť.

Manžel ako nájomný vrah

Ani s druhým manželom jej to nevydržalo. Po prevalení jeho nevery sa dozvedela, že zmizli milióny z jej drogového biznisu ho vlastnoručne zastrelila na parkovisku. Jej tretí manžel, Dario Sepulveda, bol nájomný vrah, ktorý pre Griseldu pracoval. Spolu mali jedného syna. Spolu sa rozhodli vrátiť do Spojených štátov, ktoré boli v 70. a 80. rokoch centrom drog. Toto jej vyhovovalo a dokázala si týmto biznisom zarobiť približne 80 miliónov dolárov.

Nebola len drogovo závislá, bola aj vrahyňa, ktorej nerobilo problém zabiť hocikoho a hocikedy. Ak spravil niekto niečo jej synom, bolo po ňom. Podozrievala prostitútky z nevery s jej manželom, zabila ich. Jej život bol skutočne pestrý a plný temného sveta.

V seriáli z dielne Netflixu ju hrá herečka Sofia Vergara, ktorú môžu slovenskí fanúšikovia poznať najmä zo seriálu Moderná rodina. Ak chcete vedieť, ako skončil život slávnej Griseldy Blanco, rozhodne si túto minisériu pozrite.

Viac o téme: DrogyNetflixGriselda BlancoGriselda
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu