Štvrtok9. máj 2024, meniny má Roland, zajtra Viktória

Najprv ju predčasne pochovali, teraz je to oficiálne: Slávna bondgirl zomrela... Takýto mala život

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Photo © Metro-Goldwyn-Mayer Studios)

Vo veku 65 rokov zomrela na následky infekcie americká herečka Tanya Robertsová, ktorá bola jednou z partneriek filmového Jamesa Bonda. Podľa agentúry AFP jej úmrtie oznámil jej agent. Po boku Rogera Moora si zahrala v diele s názvom Vyhliadka na vraždu. Známa je aj z televízneho seriálu Tie roky sedemdesiate. O úmrtí Robertsovej pôvodne médiá nedopatrením informovali o niekoľko hodín skôr, než k nemu skutočne došlo.

Príčinou úmrtia je podľa herečkinho agenta a dlhoročného priateľa Mikea Pingela infekcia močových ciest, ktorá viedla k otrave krvi. Robertsová bola prijatá na losangeleskú kliniku 24. decembra, keď vo svojom kalifornskom dome skolabovala po prechádzke so psom. Herečka zomrela v pondelok večer len o niekoľko hodín neskôr, než ju Pingel nedopatrením vyhlásil za mŕtvu vo chvíli, keď ešte ležala v kritickom stave v nemocnici.

Modeling, slávna bondovka aj opatera chorého manžela

Vo filmovej brandži herečka strávila 30 rokov, predtým sa venovala modelingu. Jej pôvodné meno je Victoria Leighová Blumová. Po natočení niekoľkých televíznych seriálov prišli jej najslávnejšie úlohy v bondovke Vyhliadka na vraždu z roku 1985. Stvárnila v nej geologičku Stacey Suttonovú. Pre jej kolegu Rogera Moora to bola posledná príležitosť zahrať si agenta 007. Do šesťdesiatky mu vtedy chýbali dva roky.

Tanya Roberts a Roger Moore vo filme Vyhliadka na vraždu
Zobraziť galériu (3)
Tanya Roberts a Roger Moore vo filme Vyhliadka na vraždu  (Zdroj: Photo © Metro-Goldwyn-Mayer Studios)

Robertsová potom mala ďalší úspech v seriáli Tie roky sedemdesiate, avšak vo štvrtej sérii náhle ukončila natáčanie, aby sa mohla venovať chorému manželovi. K seriálu sa vrátila po manželovej smrti. Na televíznych obrazovkách sa naposledy objavila roku 2005 v seriáli Barbershop.

Don Stark a Tanya Roberts v seriáli Tie roky sedemdesiate (Zdroj: Photo © Carsey-Werner Distribution)
Zobraziť galériu (3)
Don Stark a Tanya Roberts v seriáli Tie roky sedemdesiate (Zdroj: Photo © Carsey-Werner Distribution)  (Zdroj: Photo © Carsey-Werner Distribution)

Viac o téme: Tanya Robertsová
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu