Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Dcére Anička sa tretí raz vrátila rakovina: Prestane mama s alkoholom?

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: Instagram A. S.)

Diagnóza rakovina otrasie nielen pacientom, ale aj celou jeho rodinou. To sa stalo v prípade speváčky a herečky Aničky Slováčkovej (28), ktorú poznáme aj na Slovensku. Jej mama Dáda Patrasová (67) vraj zavrhla svojich démonov a je tu len pre svoju dcéru. Čo sa deje v známej českej rodine?

Anička Slováčková tajila návrat choroby, nechcela to zverejniť pred vlastným koncertom, na ktorý sa dlho pripravovala. Ale už v nasledujúci deň oznámila, že sa choroba vrátila a tentoraz udrela na pľúca. Do tej chvíle to vedeli iba jej najbližší. Rodina je teraz pre Aničku veľkou oporou, najviac by však mala byť jej mama Dagmar Patrasová, ktorá, ako vieme, má problémy sama so sebou. „Kto iný by mal byť najväčšou oporou ako rodina? Už to v podstate prežívame tretíkrát a dobre to dopadne,“ komentoval Aničkin brat Felix Junior (40), na ktorom však vidno, že sestrinu situáciu prežíva ťažko.

Zľava Felix Junior, Dagmar Patrasová, Anička Slováčková, Felix Slováček a moderátor Aleš Cibulka
Zobraziť galériu (4)
Zľava Felix Junior, Dagmar Patrasová, Anička Slováčková, Felix Slováček a moderátor Aleš Cibulka  (Zdroj: CSFD)

Dcérinu staronovú diagnózu ťažko znáša najmä Dáda Patrasová. Poskytuje jej však všetku možnú podporu a pomoc, hoci len nedávno ju potrebovala sama - a zďaleka nemá vyhraté. Felix junior na otázku denníka Blesk.cz, či tým ustúpili matkine problémy a boj s vlastnými démonmi, odpovedal: „Ja myslím, že áno.“ Čas ukáže, či táto ťažká životná situácia Dádu presvedčí, aby sa vzdala alkoholu, keďže si už roky neuvedomuje, že ničí nielen seba, ale i rodinu. Na Instagram si pridáva len lichotivé fotografie, no s chorou dcérou tam nemá ani jednu. 

Dcére Aničke sa tretí
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Instagram D. P.)

"Už akosi vieme, do čoho ideme, minimálne aspoň okrajovo vieme, čo nás čaká," hovorí Anička. "Rodičia sú z toho na prášky, ale sú tu pre mňa na tisíc percent." Anička porazila rakovinu prsníka už dvakrát a je odhodlaná zvíťaziť aj tretíkrát. "Verím, že keď som to zvládla prvý a druhý raz, dokážem to znovu."  Jej otec, hoci nedávno oslávil osemdesiat, stále koncertuje a hovorí, že to robí aj pre dcéru. "Anička je veľmi silná a ja to beriem tak, že každý koncert teraz hrám aj pre ňu. Som pripravený jej maximálne pomáhať. Čo zarobím, dám pokojne do jej liečby." Aničke držia palce všetci jej priatelia a fanúšikovia.

Dcére Aničke sa tretí
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Instagram A. S.)

 

 

 

Viac o téme: AlkoholRodinaRakovinaPatrasováSlováčková
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu