Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Hviezda seriálu Mandalorian 3 roky po vyhadzove: Ide sa SÚDIŤ s Disney... Zacvaká to Elon Musk!

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: Disney+)

LOS ANGELES - Uplynuli už 3 roky, čo herečku Ginu Carano (41) vyhodili zo seriálu Mandalorian. Dôvodom boli jej "kontroverzné" príspevky na sociálnych sieťach, v ktorých sa vyjadrovala k prezidentským voľbám a pandémii koronavírusu. Aktuálne sa herečka rozhodla vybojovať svoj návrat pred kamery... Podporu má od miliardára Elona Muska (52)!

Spolupráca Giny Carano a štúdia Disney skončila v roku 2021 po tom, čo sa herečka na sociálnych sieťach Instagram a Twitter vyjadrovala k citlivej problematike prezidentských volieb a pandémii koronavírusu. Jej príspevky mali navyše známyk antisemitizmu a transfobie. Niekdajšiu MMA bojovníčku, ktorá roky stvárňovala Cary Dune, tak zo seriálu Mandalorian vyškrtli. 

„Jej príspevky očierňujúce ľudí na základe ich kultúry a náboženskej identity sú odporné a neprijateľné,“ zdôvodnilo štúdio Lucasfilm. Herečka sa bránila tým, že bola prepustená len preto, že sa „odvážila vyjadriť vlastný názor na platformách sociálnych sietí a inde. Bola to šikanujúca očierňujúca kampaň, ktorej cieľom bolo ju umlčať, zničiť a urobiť z nej exemplárny prípad.“

Hviezda seriálu Mandalorian 3
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Disney+)

Ginu tiež urazilo, že ju spoločnosť Disney požiadala, aby sa za finančnú odmenu stretla so zástupcami Gay & Lesbian Alliance Against Discrimination a verejne sa im ospravedlnila. Preto sa podľa The Hollywood Reporter rozhodla súdiť s ich dcérskou spoločnosťou Lucasfilm, aby ju vrátili do seriálu bez straty platu alebo výhod. 

Žiada tiež náhradu mzdy o ktorú prišla v dôsledku vyhadzovu do dňa obnovenia pracovného pomeru a náhradu za budúce zamestnanie, vrátane "sľúbenej úlohy v seriáli Rangers of the New Republic". Zaujímavosťou je, že v súdnych ťahaniciach ju podporuje miliardár Elon Musk, ktorý mal s Disney v minulosti tiež spor. 

Herečka chce vraj súdom upozorniť na pokrytectvo, dvojaký meter a diskrimináciu v Hollywoode. Jej mužským kolegom vraj "bolo dovolené hovoriť bez toho, aby ich obťažovali, organizovali prevýchovné kurzy alebo ich prepustili".

Hviezda seriálu Mandalorian 3
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Disney+)

Viac o téme: Elon MuskDisneyGina CaranoMandalorian
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu