Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Festival HoryZonty prichádza s novinkou: Uvedie medzinárodnú filmovú súťaž

Igor Koller
Igor Koller (Zdroj: reprofoto/Youtube/Aj my sme Tatry!)

Tohtoročný festival dobrodružných filmov HoryZonty (10. – 12. 11.) prichádza prvýkrát s medzinárodnou filmovou súťažou. V poradí 17. ročník festivalu sa po dvoch rokoch uskutoční v klasickom formáte v Posádkovom klube v Trenčíne. Informovala o tom riaditeľka festivalu Mária Dutková.

Novinkou festivalu, ktorú pocítia hlavne filmoví tvorcovia, je zmena filmovej súťaže zo súťaže českých a slovenských neprofesionálnych filmov na súťaž medzinárodnú. Prihlasovanie filmov prvýkrát prebehlo cez platformu FilmFreeway, kde mali možnosť prihlásiť svoj film tvorcovia z celého sveta.

"Diváci sa môžu tešiť na približne 30 filmových snímok. Finančnými cenami budú odmenené najlepší festivalový film a najlepší slovenský film, vecné ceny získajú ocenení tvorcovia za najlepší outdoorový film a najlepší eko film s nízkou uhlíkovou stopou. Neprofesionálni filmári budú mať možnosť získať Cenu pre začínajúceho filmového tvorcu a opäť nebude chýbať ani Cena divákov," uviedla riaditeľka festivalu.

Účasť prisľúbila aj horolezecká legenda

Súčasťou programu budú aj workshopy, autorská fotovýstava a tradičná výstava najlepších fotografií zaslaných do súťaže. Organizátori pripravujú aj vystúpenia zaujímavých hostí, v programe budú prezentácie i kratšie besedy s tvorcami či protagonistami filmov. Okrem iných svoju účasť prisľúbil aj horolezec Igor Koller, ktorý tento rok oslávil svoje 70. narodeniny.

Viac o téme: Filmový festivalIgor KollerHoryZonty
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu