Štvrtok9. máj 2024, meniny má Roland, zajtra Viktória

Hororová nehoda cyklistických hviezd: Vingegaarda odnášali s kyslíkovou maskou... Utrpel niekoľko zlomenín!

Jonas Vingegaard
Jonas Vingegaard (Zdroj: SITA)

BILBAO - Včerajší pád na pretekoch Okolo Baskicka postihol aj najväčšie hviezdy pretekov. Najlepšie z trojice Primož Roglič (34), Jonas Vingegaard (27) a Remco Evenepoel (24) dopadol Slovinec, ktorý odišiel po svojich a podľa dnešných správ neutrpel žiadnu zlomeninu. Jeho dvaja rivali však toľko šťastia nemali a nevyhli sa im zlomeniny. Dvojnásobnému víťazovi Tour de France navyše zlyhali pľúca.

Na týždňové preteky v Španielsku sa sústreďovala veľká pozornosť fanúšikov. Predstavili sa tu totiž traja jazdci, ktorí budú patriť na tohtoročnej Tour de France k tým najväčším favoritom. Včerajšia etapa však skončila pre túto trojicu katastrofálne. 

Približne 35 kilometrov pred koncom totiž viacero jazdcov spadlo v ostrej pravotočivej zákrute. Na zemi sa ocitli aj Roglič, Vingegaard a Evenepoel, ktorí napokon zo závodu odstúpili. Slovinec dopadol najlepšie, keďže sa mu okrem odrenín nič vážne nestalo.

O čosi horšie dopadol Evenepoel, ktorý si z pádu odniesol zlomenú kľúčnu kosť a lopatku a bude musieť podstúpiť operáciu. Najhoršie však dopadol dvojnásobný víťaz Tour de France, ktorý má zlomenú kľúčnu kosť a niekoľko rebier a navyše mu zlyhali pľúca.

Ešte horšie však dopadol austrálsky cyklista Jay Vine, ktorý má zlomené dva hrudné a jeden krčný stavec. Tieto zranenia by však podľa všetkého nemali mať neurologické postihnutie. 

Viac o téme: Jonas Vingegaard
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu