Piatok10. máj 2024, meniny má Viktória, zajtra Blažena

Nemec ukázal zúbky, no Slováci vyšli v zápasoch NHL naprázdno

(Zdroj: TASR/AP Photo/Chris O'Meara)

Hokejisti Washingtonu prehrali v noci na piatok v zámorskej NHL na ľade Buffala 2:4. Stratili tým pozíciu v boji o druhú divokú kartu vo Východnej konferencii.

O bod ich preskočil Pittsburgh, na Capitals sa bodovo dotiahli Detroit a Philadelphia. Slovenský obranca Martin Fehérváry odohral za hostí 20 a pol minúty bez bodového zisku.
      Pre Washington to bola siedma prehra z uplynulých ôsmich zápasov. V drese "šablí" sa gólovo presadil Zach Benson, Alex Tuch, Jack Quinn a Dylan Cozens.
      Auston Matthews strelil dva góly za Toronto, v tejto sezóne ich má na konte už 68. Maple Leafs však doma prehrali s New Jersey 5:6, dvoma zásahmi sa o to postaral Jesper Bratt a Timo Meier. Obaja si pripísali asistenciu. Slovenský obranca Šimon Nemec v drese "diablov" nebodoval, v polovici zápasu sa pobil s Maxom Domim.
      Bez bodu tentoraz vyšiel aj Juraj Slafkovský, ktorý si v predchádzajúcom zápase pripísal prvý hetrik v kariére. Montreal prehral na ľade NY Islanders 2:3 po predĺžení, o triumfe domácich rozhodol Kyle Palmieri v druhej minúte extračasu.
      Seattle doma prehral so San Jose 1:3, na súpiske domácich opäť chýbal Tomáš Tatar.
      V akcii však bol obranca Erik Černák, no aj jeho tím Tampa Bay prehral. Na domácom ľade nestačil na Ottawu 2:3 po nájazdoch. Dvadsaťšesťročný slovenský zadák v druhej tretine po zásahu pukom opustil ľad, no neskôr sa vrátil.
      Z triumfu sa netešil ani ďalší slovenský zástupca v profilige, útočník Martin Pospíšil. Jeho Calgary prehralo na ľade Los Angeles 1:4.
 

Viac o téme: NemecBitkaHokej
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu