Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Ani Nemec, ani Tatar, ani bod: No na ľade už po dvoch sekundách lietali triesky

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: TASR/Jeff McIntosh/The Canadian Press via AP)

Hokejisti Tampy Bay so slovenským obrancom Erikom Černákom zvíťazili v noci na štvrtok v NHL na ľade Toronta 4:1. Bodovo naprázdno vyšiel aj Šimon Nemec, ktorého New Jersey prehralo s Rangers 3:4.

Tomáš Tatar sa po štyroch zápasoch vrátil do zostavy Seattlu, ale Kraken neuspeli proti Los Angeles 2:5 a stratili šancu na postup do play off. Trevor Moore dosiahol v drese Kings hetrik.
      Tampa triumfovala v deviatom z uplynulých jedenástich duelov a priblížila sa k účasti vo vyraďovacej časti. Nikita Kučerov zaznamenal proti Maple Leafs tri asistencie a so 130 bodmi (42+88) vedie kanadské bodovanie. Ruský krídelník vytvoril rekord Lightning v počte bodov v jednej sezóne, keď prekonal svoj výkon z ročníka 2018/19 (128 bodov). V drese Lightning sa presadil Victor Hedman, Brayden Point, Steven Stamkos a Nicholas Paul. Černák nastúpil v druhej obrannej dvojici s Haydnom Fleurym, odohral 23:42 minúty a bol druhý najvyťažovanejší hráč tímu. Slovenský bek dosiahol štyri hity a jeden plusový bod. Ak by Toronto získalo aspoň bod, malo by istú účasť v play off. Za domácich skóroval iba líder tabuľky strelcov Auston Matthews, ktorý strelil 63. gól v sezóne.
      Zápas medzi Rangers a Devils sa začal krátko po úvodnom vhadzovaní hromadnou bitkou a všetci hráči na ľade dostali tresty. Za domácich dostal trest Jacob Trouba, K'Andre Miller, Barclay Goodrow, Matt Rempe a Jimmy Vesey. Na druhej strane to bol Kurtis MacDermid, Chris Tierney, Kevin Bahl, John Marino a Curtis Lazar. Rangers viedli po úvodnej tretine 2:0, keď sa presadil Artemij Panarin a Alexis Lafreniere. New Jersey však v druhej tretine stav otočilo zásluhou Ondřeja Paláta, Brendana Smitha a kapitána Nica Hischiera. Tretia časť opäť patrila lídrovi Metropolitnej divízie. V 46. minúte vyrovnal Kaapo Kakko a o triumfe rozhodol počas presilovej hry Chris Kreider. Rangers kraľujú so 106 bodmi aj celej lige. Nemec si vytvoril nové kariérové maximum, odohral 26:23 minúty (predtým 25:28). V stretnutí dosiahol jednu "plusku" a hit.

Viac o téme: HokejNHLTatar
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu