Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Netflix prvýkrát v histórii zverejnil rebríček TOP filmov a seriálov: Čo sme sledovali v 2023?

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: TASR/DPA)

Netflix zverejnil rebríček najsledovanejších programov, na prvom mieste je seriál The Night Agent. Streamovacia služba Netflix historicky prvý raz odhalila čísla sledovanosti a prehľad toho, čo diváci najviac pozerali počas prvých šiestich mesiacov roka 2023.

Od spustenia našich týždenných zoznamov Top 10 a Najpopulárnejších v roku 2021 poskytuje Netflix informácie o tom, čo ľudia najčastejšie sledujú. Tejto téme sa venujeme oveľa viac než ktorýkoľvek iný streamer okrem YouTube. Veríme, že je čas pohnúť sa ďalej. Od dnešného dňa budeme preto dvakrát ročne zverejňovať Čo sme sledovali: A Netflix Engagement Report. Bude to komplexná správa o tom, čo ste videli na Netflixe počas šiestich mesiacov vrátane počtu hodín sledovania každého titulu – pôvodného aj licencovaného – vyše 50-tisíc hodín, dátumu premiéry akéhokoľvek televízneho seriálu alebo filmu na Netflixe a či bol titul dostupný globálne. Táto správa zahŕňa vyše 18-tisíc titulov, čo predstavuje 99 % všetkých sledovaní na Netflixe, a takmer 100 miliárd hodín. Vyše 60 % titulov Netflixu sledovaných od januára do júna 2023 sa objavilo v našich týždenných zoznamoch Top 10. Hoci má táto správa širší rozsah, trendy, ktoré sa v nej odrážajú, sú veľmi podobné trendom v 10 najlepších zoznamoch.

Gabriel Basso
Zobraziť galériu (3)
Gabriel Basso  (Zdroj: CSFD)

Najsledovanejšie teda boli: prvá séria seriálu Nočný agent (The Night Agent), ktorá mala premiéru 23. marca 2023. Diváci jej sledovaním strávili neuveriteľných 812 miliónov 100-tisíc hodín. Nasleduje druhá séria seriálu Ginny & Georgia odpremiérovaného ešte v januári 2023, po nej seriál Sláva (The Glory) a obrovský hit, seriál Wednesday, ktorý sa na obrazovky dostal ešte v novembri 2022. Veľký úspech mal aj seriál Príbeh z Bridgetonu (Bridgerton Queen Charlotte: A Bridgerton Story) a štvrtá séria amerického psychologického thrilleru Ty (You). Takto teda vyzerá rebríček sledovanosti na Netflixe:

  1. The Night Agent (1. séria)

  2. Ginny & Georgia (2. séria)

  3. The Glory (1. séria) 

  4. Wednesday (1. séria)

  5. Queen Charlotte: A Bridgerton Story

  6. You (4. séria)

  7. La Reina del Sur (3. séria)

  8. Outer Banks (3. séria)

  9. Ginny & Georgia (1. séria)

  10. FUBAR (1. séria)

  11. Manifest (4. séria) 

  12. Kaleidoscope

  13. Firefly Lane (2. séria)

  14. The Mother

  15. Physical: 100 (1. séria)

  16. Crash Course in Romance

  17. Love Is Blind (4. séria)

  18. BEEF (1. séria)

  19. The Diplomat (1. séria)

  20. Luther: The Fallen Sun

Netflix prvýkrát v histórii
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Netflix)

Napríklad snímka Na západnom fronte pokoj (All Quiet on the Western Front) mala premiéru v októbri 2022 a vygenerovala 80 miliónov hodín sledovania od januára do júna. Stúpa aj dopyt po starších licencovaných tituloch. Úspech na Netflixe nie je určený len hodinami pozerania, ponúka mimoriadne úspešné filmy a televízne relácie s nižšími aj vyššími hodinami sledovanosti. Je to všetko o tom, či film alebo televízna relácia nadchla publikum, a veľkosť tohto publika v pomere k ekonomike titulu. Informácie o sledovanosti v kombinácii s týždennými zoznamami Top 10 a Najpopulárnejšie poskytnú tvorcom prehľad o publiku a o tom, čo u nich rezonuje. 

Viac o téme: SledovanosťNetflixRiport
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu