Štvrtok9. máj 2024, meniny má Roland, zajtra Viktória

Richard Müller a Jiří Korn hosťami na galavečere Futbalista roka 2023 na TV Dajto

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: TV Markíza)

Do hlasovania v ankete Futbalista roka 2023 a jej pridružených ankiet sa v 31. ročníku zapojilo rekordné množstvo hlasujúcich zo Slovenskej futbalovej akadémie, odborníkov a odborníčok na ženský futbal a zástupcov médií.

Mená víťazov sa dozvieme v priamom prenose na obrazovkách televízie Dajto už v utorok 19. marca 2024 o 20:30 hod. počas galavečera Futbalista roka 2023. Televízia Dajto odvysiela už v utorok 19. marca 2024 so začiatkom o 20:30 hod. priamy prenos z odovzdávania ocenení najlepším slovenským futbalistom aj futbalistkám. Slávnostný galavečer sa uskutoční v duchu okrúhleho 30. výročia vzniku novodobej slovenskej futbalovej reprezentácie. Vyhlásenie ankety sa uskutoční v priestoroch zimnej jazdiarne Bratislavského hradu a jeho súčasťou bude tradičné uvedenie piatich laureátov do Siene slávy slovenského futbalu. V priebehu galavečera spoznáme víťaza v hlavnej kategórii Futbalista roka 2023, ale aj v kategórii Tréner roka a odovzdaná bude aj Cena Petra Dubovského, ktorá sa udeľuje najlepšiemu futbalistovi do 21 rokov. V ankete Futbalistka roka priniesol Slovenský futbalový zväz (SFZ) novinku a po vzore mužov o Futbalistke roka tentokrát rozhodovali výhradne odborníci z radov ženského futbalu. Počas galavečera odznie aj meno víťaza Ceny fanúšika, v ktorej mohli fanúšikovia futbalu poslať svoj hlas nielen v rámci desiatky najlepších hráčov, ale aj desiatky najlepších futbalistiek. Hlasovanie prebiehalo na webe SFZ od 5. do 15. marca 2024 a víťaza počas galavečera vyhlási generálny riaditeľ skupiny Markíza Peter Gažík.

Richard Müller a Jiří
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: TASR/Jakub Kotian)

V hlavnej kategórii na ocenenie Futbalista roka 2023 sú nominovaní desiati slovenskí futbalisti: Martin Dúbravka, Ondrej Duda, Dávid Hancko, Lukáš Haraslín, Juraj Kucka, Stanislav Lobotka, Róbert Polievka, Milan Škriniar, Denis Vavro a Vladimír Weiss ml. Zaujímavosťou je, že šesť hráčov obhájilo účasť v TOP 10 z minulého roka (Dúbravka, Hancko, Kucka, Lobotka, Škriniar a Weiss ml.). Traja hráči si pripísali premiérovú účasť v TOP 10 (Haraslín, Polievka, Vavro) a Ondrej Duda sa vracia do TOP 10 po ročnej pauze. Najdlhšiu sériu účastí v top desiatke má na konte Juraj Kucka. Umiestňuje sa v nej nepretržite už od roku 2010. Slávnostný večer z priestorov Bratislavského hradu prinesie okrem výsledkov 31. ročníka ankety aj výnimočné hudobné vystúpenia. Diváci televízie Dajto sa môžu tešiť na jedného z najúspešnejších a najpopulárnejších slovenských spevákov Richarda Müllera a originálneho českého speváka, tanečníka a herca Jiřího Korna. Spoločne s futbalovými hviezdami a moderátorom Slávom Jurkom si pripomenieme viaceré významné míľniky z posledných tridsiatich rokov, počnúc historicky prvým zápasom slovenskej reprezentácie v novodobých dejinách. Slávnostný galavečer Futbalista roka 2023 odvysiela v priamom prenose televízia Dajto už v utorok 19. marca 2024 o 20:30 hod.

Viac o téme: Jiří KornFutbalista roka 2023
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu