Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Obrovský hollywoodsky škandál: Mladá herečka ukončila svoj život skokom zo slávneho nápisu

Slávny nápis Hollywood v Los Angeles Zobraziť galériu (3)
Slávny nápis Hollywood v Los Angeles (Zdroj: Unsplash/De'Andre Bush)

Starý Hollywood mal svoje čaro. Ľudia z celého sveta tu vybudovali jeden z najväčších filmových priemyslov na celom svete, v ktorom sa dnes točia miliardy dolárov ročne. Táto doba však mala okrem bujarých večierkov plných alkoholu, drog a slávnych hviezd aj svoju temnú stránku, ktorá ukrýva množstvo škandálov. A jeden z tých najväčších sa spája s mladou herečkou menom Peg Entwistle.

Millicent Lilian "Peg" Entwistle sa narodila 5. februára 1908 v malom mestečku Port Talbot vo Walese. Často sa uvádzalo, že jej matka zomrela, keď bola Peg ešte veľmi malá, no neexsituje žiadny relevantný záznam, ktorý by to potvrdzoval. Sporné sú však aj infromácie o tom, ako sa s rodinou dostala do Spojených štátov.

Slávna herečka oslavuje 45 rokov: Zažiarila na Netflixe, jej partnerke ťahá na 80-tku!

Podľa všetkého sa v roku 1916 v Liverpoole nalodila na S.S. Philadelphia, ktorá smerovala do New Yorku. Podľa iných záznamov a niektorých fotografií sa Peg mala so svojím otcom nachádzať v New Yorku už na jar 1913. Isté ale je, že jej otec sa stal obeťou zrážky s automobilom, ktorého vodič z miesta nehody ušiel.

Ujal sa ich strýko

Od decembra 1922 sa Peg s dvomi malými bratmi ujal ich strýko, ktorý taktiež žil v New Yorku a pracoval ako manažér pre Waltera Hampdena, herca na Broadwayi. Takto sa mladé dievča dostalo do sveta divadla. V Bostone sa učila pod dozorom Henryho Jewetta, ktorého študenti sa zvyčajne stretávali s veľkých úspechom po celých Spojených štátoch. 

Postupne sa vypracovala na známu herečku a objavila sa v mmnohých slávnych hrách v najznámejších divadlách po celom New Yorku. V apríli 1927 sa vydala za herca Roberta Keitha, no už o dva roky požiadala o rozvod. Manžel ju bil a zatajil jej, že už bol predtým ženatý a má šesťročného syna Briana. Ten sa mimochodom neskôr stal taktiež slávnym hercom. 

Paris Hilton oslavuje 40-tku: Z dedičstva najprv nemala nič, porno ju vyšvihlo na vrchol

Los Angeles a prvý film, ktorý bol aj posledný

Na Broadwayi sa naposledy predstavila začiatkom roka 1932, no hra skončila fiaskom po tom, čo jedna z herečiek prepadla alkoholizmu a niektoré predstavenia sa museli rušiť. S množstvom pozitívnych ohlasov sa teda Peg rozhodla odísť do Los Angeles, kde pokračovala na divadelných doskách, kde sa žiadny úspech nedostavil.

Došlo však aj na filmovú kariéru. Svoju prvú úlohu získala Entwistle v spoločnosti Radio Pictures (neskôr známa aj ako RKO). Zahrala si vo filme Thirteen Women, vysokorozpočtovej snímke, ktorý nakrútil George Archainbaud. Peg sa objavila vo vedľajšej úlohe, no po premiére v roku 1932 sa veľkého úspechu nedočkal.

Peg Entwistle
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Wikimedia/Jane Entwistle)

Telo našla okoloidúca

Dokonca bol o tri roky uvedený opätovne, no vystrihla sa z neho takmer štvrťhodina, výsledok však zostal podobný. V roku 2008 sa dočkal uznania, keď ho magazín Variety zaradil medzi prvé filmy, ktoré mali takmer výlučne ženské obsadenie. Najsmutnejšie však na filme je, že Peg sa jeho premiéry nedožila. 

18. septembra 1932 sa bola jedna žena prejsť okolo slávneho hollywoodskeho nápisu. Po ceste našla topánku, kabelku a bundu. Po otvorení kabelky v nej našla list na rozlúčku. Keď sa porozhliadla, na kopci uvidela nehybné ženské telo. Niekoľko dní sa pátralo, o koho vlastne išlo, až kým sa neozval jej strýko, ktorý si priradil v novinách zverejnené iniciály „P. E.“ z listu.

Sviatky strávila za mrežami: Herečku z Plného domu už pustili! Jej manžel stále sedí

Mrazivý odkaz

„Bojím sa, som zbabelec. Je mi všetkého veľmi ľúto. Keby som to urobila už dávno, ušetrilo by to veľa bolesti. P. E.“ Peg Entwistle ukončila svoj život skokom s písmena H. Oficiálnou príčinou úmrtia boli početné fraktúry panvy.

Herečka sa pravdepodobne zosypala po neúspechu v Los Angeles, čo sa spojilo s Veľkou hospodárskou krízou, neúspešnom manželstve a pretrvávajúcimi duševnými chorobami nakoniec viedli k tomu, že svoj život ukončila vo veľmi mladom veku 24 rokov. Paradoxne jej však smrť priniesla gigantickú publicitu a písali o nej všetky noviny v celej krajine. 

Viac o téme: HollywoodHerečkaSamovraždaPeg Entwistle
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu