Piatok10. máj 2024, meniny má Viktória, zajtra Blažena

SMRŤ mu veštila Růžičková: 43 rokov od úmrtia českej hviezdy (†41)... Zabil ho pád z 18 metrov!

Jiřímu Hrzánovi predčasnú smrť predpovedala Helena Růžičková. Zobraziť galériu (3)
Jiřímu Hrzánovi predčasnú smrť predpovedala Helena Růžičková. (Zdroj: Česká televize / Pavel Císař/ Profimedia)

PRAHA - Herec Jiří Hrzán (†41) hviezdil vo viacerých českých filmoch... A pred sebou mal ešte bohatú kariéru, no predčastne zomrel. Osudným sa mu stal pád z osemnástich metrov kvôli láske. Po dvoch dňoch boja o život v nemocnici napokon zomrel. Zaujímavosťou je, že smrť mu veštila kolegyňa Helena Růžičková (†67)!

Jiřího Hrzána môžu diváci poznať z viacerých filmov. Zahral si napríklad v komédiách Homolka a Tobolka, Jak utopit Dr. Mráčka či v Konec vodníků v Čechách. A pred sebou mal ešte bohatú kariéru, no v roku 1980 vo veku 41 rokov predčasne zomrel. Osudným sa mu stal pád z výšky 18 metrov. 

Adrenalín pritom miloval a rád žil takpovediac na hrane - šplhal po domoch, rád sa prechádzal po rímsach či vo veľkých výškach predvádzal stojky. „Radšej zomriem mladý. Život je skvelý. Chcem si užívať plnými dúškami všetkého, čo ponúka, pokiaľ ešte môžem,“ znie jeden z jeho výrokov. 

SMRŤ mu veštila Růžičková:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Filmové studio Barrandov / Jaromír Komárek)

A to ani len netušil, že si tým sám svoj osud tak trochu predpovedal. 24. septembra 1980 sa mu totiž takéto hazardovanie stalo osudným. „Jirka Hrzán liezol po fasáde do okien a jeho bývalá manželka mu vraj neotvorila, keď sa tam chcel dostať. A vraj mu aj zabuchla okno, keď on tam mal prsty. Spadol dole a za pár dní bolo po ňom. To bolo strašné,“ povedal v roku 2016 režisér Juraj Herz v rozhovore v rádiu Frekvence 1.

Predtým, ako Herz prišiel s touto informáciou, sa pracovalo s verziou, že liezol za svojou milenkou. Zaujímavosťou tiež je, že prečasné úmrtie Hrzánovi predpovedala kolegyňa Helena Růžičková, ktorá bola známa svojimi vešteckými schopnosťami. Pri natáčaní filmu Homolka a Tobolka ho vraj upozornila na to, že mu už veľa času nezostáva. Herec zomrel 8 rokov od toho momentu. 

SMRŤ mu veštila Růžičková:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: ARD)

Viac o téme: Helena RůžičkováJiří Hrzán
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu