Piatok10. máj 2024, meniny má Viktória, zajtra Blažena

Prichádza nová exkluzívna televízna stanica: Také niečo na Slovensku ešte nebolo

TV Folklorika
TV Folklorika (Zdroj: Folklorika)

Telekom už o niekoľko dní uvedie už svoj ôsmy exkluzívny televízny kanál. Nový projekt nadväzuje na úspechy piatich staníc DIGI Sport ponúkajúcich to najlepšie zo svetového športu, kanálu Ťuki TV s tými najkvalitnejšími rozprávkami v slovenčine a Magio infokanálu, ktorý ponúka napríklad záznamy koncertov či obsah slow TV.

To najlepšie zo slovenského folklóru

Nový kanál Folklorika divákom ponúkne to najlepšie zo slovenského folklóru. Základom bude prúd hudby atanca, ktorý sa bude striedať sblokmi pravidelných relácií.

Relácie Folkloriky divákom ponúknu nielen zábavu, ale aj možnosť sa niečo naučiť, pripomenúť si históriu, pozrieť si krásy Slovenska, či načerpať múdrosť predkov.Časť obsahu bude pripravená špeciálne pre deti. Diváci isto ocenia aj fakt, že jednotlivé relácie nebudú prerušované reklamami.

Čo bude vysielať Folklorika

Vysielanie bude pozostávať z až 16-tich tematických relácií. Okrem blokov hudby atanca na divákov čaká napríklad:

  • hľadanie a zachraňovanie spomienok v programe Moje korene,
  • objavovanie sveta zahraničných Slovákov v programe Vojvodina,
  • krása skrytá v krojoch v programe Odetí do krásy,
  • relácia Ľudové múdrosti so známou etymologičkou Katarínou Nádaskou,
  • Ľudová kuchyňa otradičných slovenských jedlách,
  • Svetové Slovensko otých najkrajších zákutiach apamiatkach Slovenska, a ďalšie iné relácie.

Aj dnešné deti žijú folklórom. Vprograme Do skoku s deťmi venovanom práve najmenším preto zaznejú detské hry, pásma, piesne, tance, riekanky a iné zábavky.

„Geniálny úspech formátu Zem spieva, ktorý v programe verejnoprávnej televízie prekvapujúco doslova zvalcoval celú konkurenciu, nám pripomenul, že folklór a tie najkrajšie slovenské tradície sú nielen našim národným pokladom, ale aj nesmierne divácky vyhľadávaným žánrom. Pravda, ak sa podajú modernou formou hodnou 21. storočia. Úspech tohto žánru už teraz výrazne prekročil územie Slovenska. Sme veľmi radi, že v spolupráci s partnermi môžeme priniesť zákazníkom Magia ďalší jedinečný a tentoraz veľmi lokálny obsah, ktorý inde nenájdu, v tom najkrajšom televíznom spracovaní. Veríme, že tento pomerne netradičný formát bude mať úspech u veľkej časti divákov,“ skonštatoval manažér vývoja televíznych služieb Telekomu Andrej Miklánek.

„Teším sa, že cesta, na ktorú som sa ja osobne dostal vďaka programu „Zem spieva“, pokračuje týmto spôsobom. Pôvodne tento projekt vznikol ako projekt pre Vojvodinských Slovákov aja som šťastný, že vďaka Magiu aTelekomu oň nebudú ukrátení ani slovenskí diváci. Bola by to škoda, slovenský folklór je úžasný ana kanáli Folklorika nič iné ako folklór neuvidíte. Takže je logicky úžasný tiež. uviedol producent a režisér Peter Ňuňéz zprodukčnej spoločnosti NUNEZ NFE.

Stanica odštartuje vysielanie už vpiatok 1. júna, dostupná bude vzákladných balíčkoch pre všetkých zákazníkov Magia automaticky abezplatne.

Viac o téme: TV Folklorika
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu