Sobota11. máj 2024, meniny má Blažena, zajtra Pankrác

Film slovenského režiséra ocenili v zahraničí: Diváci si môžu vychutnať jedinečné dobrodružstvo

(Zdroj: TASR / Jakub Kotian)

Dokumentárny film Pavla Barabáša, v ktorom režisér zachytil svoj osobitý pohľad na fascinujúce prírodné scenérie, zaujal odbornú porotu na medzinárodnom horskom festivale Ushuaia Shh... v Argentíne (14. - 28. 8.). Získal tam ocenenie Best Adventure - Najlepšie dobrodružstvo. Informovala o tom Alena Koščová zo spoločnosti K2 studio.

"Tento úžasný príbeh prináša divákom unikátne dobrodružstvo, pričom zdôrazňuje vášeň pre šport, odhodlanie a nádhernú planétu, v ktorej žijem," znelo vyjadrenie poroty festivalu, ktorý raz ročne priláka do Argentíny svetoznámych horolezcov a tisícky priaznivcov aktivít v prírode. "Tento rok odborná porota vybrala do medzinárodnej súťaže 70 filmov zo 16 krajín sveta," priblížila Koščová.

Témou filmu Salto je kráľ je zlaňovanie najvyšších vodopádov sveta. Skupina kamarátov prekonáva vertikálne vodné živly v rôznych častiach sveta. Ich cesty sú často výpravami do neznáma, kde ani najdôslednejšia príprava negarantuje tušený cieľ. Jedinou ich istotou je maximálna vzájomná dôvera.

Viac o téme: Salto je kráľ
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu