Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Prísne pravidlá na OSCAROCH: Očkovanie a dva negatívne testy! Niektorí však budú mať výnimku

Cena akadémie - Oscar Zobraziť galériu (2)
Cena akadémie - Oscar (Zdroj: TASR/Chris Pizzello/Invision/AP, File)

Povinné testy pre všetkých, očkovanie pre väčšinu. Tak sa dajú krátko zhrnúť proticovidové opatrenia, ku ktorým po dlhých interných diskusiách dospela Akadémia filmového umenia a vied pre účastníkov 94. ročníka odovzdávania Oscarov, ktoré sa bude konať 27. marca v Los Angeles.

Informoval o tom denník The New York Times. Publikum, ktoré bude tvoriť 2500 pozvaných hostí vrátane všetkých nominovaných, sa bude musieť preukázať dokladom o očkovaní proti COVIDU a najmenej dvoma negatívnymi PCR testami.


Mohlo by vás zaujímať: Nominácie na OSCARA sú tu: Ovládol ich film s Cumberbatchom a sci-fi Duna! Veľký neúspech pre Lady Gagu


Moderátori nemusia byť očkovaní

Účinkujúci a moderátori sa tiež musia podrobiť prísnym testom, avšak u nich nebude predloženie dokladu o očkovaní povinné. Toto rozhodnutie zodpovedá protokolom v niektorých televíziách a normám pre návrat do práce stanoveným okresom Los Angeles, uviedla vo štvrtok hovorkyňa akadémie.

Na Oscara nominovaní režiséri
Zobraziť galériu (2)
Na Oscara nominovaní režiséri  (Zdroj: SITA/AP/Focus Features/Janus Films and Sideshow/MGM/Netflix/Disney)

Podľa minuloročnej dohody medzi odbormi zábavného priemyslu a Alianciou filmových a televíznych producentov majú produkčné spoločnosti - a v prípade Oscarov akadémie - možnosť nariadiť očkovanie hercov a členov štábu. Nie je to však povinnosť a niektoré spoločnosti radšej rozdeľujú produkcie do zón s rôznymi požiadavkami na testovanie a sociálny odstup v závislosti od toho, ako úzko spolu musia herci a štáb pracovať.

Rúška nebudú povinné pre všetkých

Líšiť sa počas oscarovej ceremónie budú aj požiadavky na zakrytie tváre. Nominovaní a ich hostia budú sedieť v orchestrisku a v prízemí divadla Dolby Theater a nebudú musieť mať rúška, pretože budú usadení vo väčších rozostupoch ako obvykle. Sála má kapacitu 3317 miest a pozvaných bude 2500 osôb, uviedla akadémia. Ďalší diváci budú usadení v mezaníne, teda zvýšenom podlaží, a od tých môže byť nasadenie rúška či respirátora vyžadované.

Minulý týždeň informoval denník The Hollywood Reporter, že akadémia plánuje upustiť od plošnej povinnosti očkovania. Na sociálnych sieťach sa potom zdvihla vlna kritiky fanúšikov, samotných hercov, politikov a ďalších za to, čo vnímali ako snahu vyjsť v ústrety neočkovaným celebritám. Medzi tými, ktorí sa pridali ku kritike, bol aj Seth MacFarlane, ktorý v roku 2013 odovzdávanie Oscarov moderoval.

Viac o téme: Benedict CumberbatchOscarCOVIDDuna
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu