Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Herec z jojkárskej Ivety mal NEHODU na DIAĽNICI: Auto na totálku... NEMALO POISTKU!

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Instagram M.B.)

PRAHA - V sobotu herec z druhej série jojkárskej Ivety, Marsell Bendig (25), informoval, že bol účastníkom vážnej dopravnej nehody na diaľnici D1. Auto, ktoré šoféroval jeho manažér, dostalo šmyk a skončilo vo zvodidlách. Zničené je na totálku... No ako sa ukázalo, nemalo ani zákonnú poistku!

Marsell Bendig zverejnil aj záber rozbitého auta. „Keby pri nás nestál Boh a všetci svätí už by sme tu najskôr neboli. Z tejto nočnej mory sa budeme spamätávať ešte dlhú dobu. Ale vďaka bohu sme v poriadku, vyviazli sme len s odreninami a narazeným chrbtom,“ napísal herec a spevák, ktorý je bratom superstaristu Jana Bendiga. 

Auto šoféroval Marsellov manažér a okrem neho v ňom sedela aj superstaristka Lucia Bikárová. Trojica sa vracala z koncertu v Znojme, kde robili predskokana na vystúpení Jana Bendiga. Na 107. kilometri diaľnice D1 v smere na Prahu však dostali šmyk. „Vodič vozidla Renault šiel v ľavom jazdnom pruhu, neprispôsobil rýchlosť jazdy vozovke, dostal šmyk a narazil do zvodidiel,“ povedala Blesku hovorkyňa Dana Čítková. 

Herec z jojkárskej Ivety
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Instagram M.B.)

Marsell a Lucia museli byť po nehode okamžite prevezení do nemocnice, vodič vyviazol bez zranení. Napriek tomu aktuálne lieta v problémoch. „Polícia prišla na to, že vozidlo nemalo niekoľko mesiacov platené poistenie,“ dodala hovorkyňa. No Bendigov manažér vraj o tom nemal tušenie. „To, že auto nemá zákonné poistenie, sme riešili na mieste priamo s políciou. Auto som si na túto konkrétnu cestu požičal od strýka. Takto som všetko uviedol aj polícii a spolupracujem s nimi na riešení,“ vysvetlil vodič Blesku. 

Renomovaný český právnik však tvrdí, že tak ako sa problém týka majiteľa auta, tak aj samotného vodiča. On si má totiž pred jazdou skontrolovať všetky doklady od auta. Aktuálne tak dvojici hrozí pokuta vo výške od 5 000 do 40 000 Kč, navyše je dotyčnému uložená povinnosť uhradiť príspevok do garančného fondu ČKP, a to vo výške 30 až 96 Kč za každý deň, kedy auto nebolo poistené.

„Pokiaľ niekto nemá poistené auto, nepríde sa na to včas, spôsobí nehodu a zavinenie je na jeho strane, tak to za neho zaplatí ČKP. Bude od neho ale požadovať náhradu vrátane sankcie,“ vysvetlil spomínanému denníku advokát Jan Černý.  

Herec z jojkárskej Ivety
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Instagram M.B.)

Viac o téme: IvetaTv JojMarsell Bendig
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu