Piatok10. máj 2024, meniny má Viktória, zajtra Blažena

Debakel na palubovke: Prvá pozícia Oklahomy City je prekvapením!

(Zdroj: TASR/AP Photo/Kyle Phillips)

Basketbalisti tímu Oklahoma City Thunder vstúpia do play off NBA z pozície nasadenej jednotky v Západnej konferencii. Rozhodlo sa o tom až v nedeľu, v posledný hrací deň základnej časti.

Phoenix sa dokázal vyšvihnúť na 6. priečku a vyhol sa účasti v play in, na ktorú odsúdil New Orleans. Vo Východnej konferencii New York na poslednú možnú chvíľu preskočil Milwaukee a získal pozíciu číslo dva.
      Vôbec prvýkrát v histórii NBA sa stalo, že o celkový triumf v konferencii bojovali v posledný hrací deň tri tímy s rovnakou bilanciou. Oklahomčania však oproti Denveru a Minnesote získali najlepšiu východiskovú pozíciu a nemali problém využiť ju. Ich súperom bol na záver Dallas, ktorý už nemohol nič zmeniť na svojej piatej priečke a nechal oddychovať kompletnú základnú päťku. Zápas sa skončil debaklom 135:86. Prvá pozícia Oklahomy City je prekvapenie. O talente mladého tímu sa vedelo, no taký výkonnostný vzostup čakal málokto. Thunder pred dvoma rokmi vyhrali v sezóne iba 24 duelov, tentoraz ich bolo 57 a do play off sa vrátili po štyroch rokoch. Prvé miesto v konferencii predtým získali v roku 2013. "Vieme, ako sme sa dostali do tohto bodu. Teraz na to musíme nadviazať a udržať hlavy pokorne dole. Z nejakého dôvodu sme sa dostali takto ďaleko, nesmieme sa odchýliť z cesty," povedal líder tímu Shai Gilgeous-Alexander podľa AP.
      Denver potvrdil v Memphise úlohu favorita a za obhajobou titulu vyrazí z druhej priečky. Minnesota mala najťažšieho súpera, Phoenixu doma podľahla 106:125 a stretne sa s ním opäť vo vyraďovacej časti. Najlepším strelcom Suns bol Bradley Beal, ktorý premenil všetkých šesť trojok a nazbieral 36 bodov. "Hrali sme dobre. Či najlepšie ako vieme, to sa ešte uvidí. Vykročili sme však na správnu cestu, v tom správnom čase," pochvaľoval si Beal, ktorého mužstvo pred sezónou projektovali na vyššiu pozíciu ako šestku, no všetky  opory tímu sa pre zranenia iba málokedy zišli spoločne na palubovke.

Viac o téme: BasketbalNBAOklahoma City
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu