Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Česká televize urobí z piety k obetiam pražskej streľby zásadnú zmenu programu

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: TASR/AP Photo/Petr David Josek)

Streľba na Filozofickej fakulte Karlovej univerzity sa odohrala 21. decembra 2023 v Prahe v budove fakulty na Námestí Jana Palacha. Počet obetí dosiahol číslo 14 a 24 osôb bolo zranených.[1] Ide o najtragickejšiu streľbu v histórii Česka. Otriasla však celým civilizovaným svetom.

Mnohé inštitúcie a médiá bezprostredne po hroznom skutku reagovali zmenou práce či programu. Napríklad Česká televízia vzhľadom na tragickú streľbu na Filozofickej fakulte Karlovej Univerzity odložila vysielanie druhej série kriminálneho seriálu Stíny v mlze. V jednom z dielov sa totiž strieľa v škole. ČT o tom informovala v tlačovej správe. Premiérové diely odvysiela televízia neskôr. Prvú z tucta epizód mala pôvodne odvysielať v pondelok večer. Diváci však najskôr uvidia reprízu prvej série.

Česká televize urobí z
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: TASR/AP Photo/Petr David Josek)

"Zásadným dôvodom programovej zmeny bol obsah tretej epizódy, v ktorej dôjde k streľbe na základnej škole," uviedol programový riaditeľ ČT Milan Fridrich. "Aj napriek tomu, že scenáre pre druhú sériu boli dokončené už v roku 2022, inkriminované scény natočili filmári na jar minulého roka a ide o fiktívny príbeh, Česká televízia považuje uvedenie druhej série v súčasnej dobe za nevhodné," dodal. Verejnoprávna televízia sa udalostiam, ktoré otriasli celou spoločnosťou a reagoval na nich rad štátnikov a svetových osobností venuje vo svojich spravodajských a publicistických programoch. Z mnohých uhlov pohľadu dáva priestor odborníkom z najrôznejších oblastí aj predstaviteľom akademickej obce.

Viac o téme: ŠkolyZmena programuČeská televizeStreľba v Prahe
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu