Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Forbes Slovensko prechádza digitálnou transformáciou: Za všetkým hľadaj ženu!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Forbes)

Forbes Slovensko prechádza digitálnou transformáciou. Aj tu platí Cherchez la femme, za všetkým hľadaj ženu. Deje sa tak pod vedením novej šéfredaktorky.

Forbes Slovensko sa vydal na cestu digitálnej transformácie. Túto zmenu bude viesť nová šéfredaktorka Lucia Okšová, ktorá od apríla minulého roka riadila online stránku Forbes.sk. Od tohto roka nahrádza vo funkcii dlhoročného šéfredaktora magazínu Juraja Porubského. Ten bol pri časopise od jeho vzniku v roku 2010. Porubského pôsobenie vo vydavateľstve sa končí v marci.
„Forbes Slovensko ako značka otvára dvere – ale potrebujeme toho omnoho viac. Nestačí,
aby nás ľudia čítali v papierovej verzii, ale aby Forbes pokračoval na slovenskom trhu ako
silná značka aj v digitálnom priestore, s prémiovou online verziou Forbes.sk a bohatou
ponukou newslettrov Forbes Espresso. Tie poskytnú čitateľom vhľad do toho
najdôležitejšieho z biznisu, sociálnych sietí a umožnia im zostať v obraze. Forbes podcasty im
zase okrem motivácie ponúknu aj návod na work-life balans,“
hovorí nová šéfredaktorka
Lucia Okšová. Do budúcnosti plánuje stavať na silnej pozícii, ktorú sa predošlému
vedeniu podarilo za posledných trinásť rokov vybudovať, avšak chce previesť redakciu obdobím
transformácie a spoplatnenia digitálneho obsahu. Popritom sa chce naďalej sústrediť na čo
najvyššiu kvalitu printového vydania magazínu, no plánuje doň priniesť aj viaceré zmeny,
ktoré posunú magazín bližšie k novej generácii čitateľov.
Tí sa môžu tešiť na nové obsahové formáty vrátane podcastov a rebríčkov, ktoré sú
v samotnej DNA Forbesu. Zároveň je cieľom vyskladať čitateľovi zážitok na mieru, ktorým
ho obohatí a pomôže mu napredovať v jeho pracovnom aj osobnom živote a okolo obsahu
vytvárať aktívne komunity. „Značka Forbes má na Slovensku vysoký kredit, ktorý potrebujeme rozvíjať a byť na pulze doby. Naším cieľom je dať čitateľom komplexný zážitok s Forbesom vo viacerých formách, spravovať obsah a dať im poznanie, ktoré posúva vpred. Odpoveďou by mal byť produkt, v ktorom digitálna a komunitná zložka budú veľmi dôležité. Zároveň tento produkt reaguje na
meniacu sa dobu, keď výlučne papierový produkt nie je dostačujúci,“
hovoria vydavatelia Peter Barecz a Erik Conrad. „Sme radi, že kormidlo po Jurajovi preberá Lucia, ktorá Forbes pozná veľmi dobre a dokáže ho obsahovo previesť potrebnými zmenami. Ďakujeme Jurajovi, že sa vo veľkej miere pričinil o to, že Forbes je na Slovensku etablované a rešpektované médium,“ dodávajú.
„Lucia Okšová pôsobí vo vydavateľstve takmer sedem rokov a za ten čas dokázala, aká je
svedomitá a pracovitá. V jej osobe sa spája kreatívny prístup k obsahu a schopnosť manažovať a udávať smerovanie tímu redakcie slovenského Forbesu, vďaka čomu má maximálnu dôveru vedenia firmy,“
hovorí CEO Forbesu Martina Milichovská. „Je skvelé, že vo Forbes Slovensko dokážeme identifikovať a rozvíjať mladé talenty a dať im aj priestor zapojiť sa do vedenia firmy,“ dodáva Milichovská.

Forbes Slovensko prechádza digitálnou
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Forbes)

Lucia Okšová pôsobí vo Forbes Slovensko od roku 2017, v apríli minulého roka sa vrátila z materskej dovolenky, aby viedla online verziu magazínu. Od tohto roka prebrala vedenie online i printovej časti redakcie Forbes Slovensko. Predtým písala pre Hospodárske noviny a prvé skúsenosti so žurnalistkou naberala v Aktuálne.sk. Vyštudovala Medzinárodné vzťahy a energetickú bezpečnosť na Masarykovej univerzite v Brne a Európske štúdiá na Univerzite Komenského v Bratislave. Je absolventkou trojročného hodnotovo orientovaného líderského programu Nexteria Leadership Academy a ako štipendistka Fulbrightovej nadácie absolvovala školu sociálneho podnikania na Kelley School of Business a Indiana University v Spojených štátoch. Hoci sa vo Forbese ako redaktorka venovala prevažne inovatívnej ekonomike a investíciám venture kapitálových fondov, jej záujem o destigmatizáciu duševného zdravia viedol k vytvoreniu osvetového projektu Nevyhorení s kolegyňou Zuzanou Šifra Matuščákovou, spoluautorstvu rovnomenného knižného bestselleru a celej série obsahových formátov pod touto značkou. Za toto úsilie získala v roku 2019 Cenu za zmenu v spoločnosti od Nexterie. 
Do vedenia Forbes Slovensko prišla na pozíciu CEO v júli minulého roka Martina Milichovská, ktorá predtým dlhé roky pôsobila ako obchodná riaditeľka spoločnosti. Pod jej taktovkou sa posilnil digitálny tím slovenského Forbesu aj marketingové oddelenie, ktoré budú kľúčové v procese digitálnej transformácie.
 

Viac o téme: ZmenyForbesŠéfredatorka
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu