Štvrtok9. máj 2024, meniny má Roland, zajtra Viktória

Známi neznámi odhalia čierne skrinky našich duší: Hra s mobilmi môže narušiť vzťahy! Týka sa to každého z nás

(Zdroj: Facebook/Známi Neznámi film)

Film režisérky Zuzany Mariankovej Známi neznámi je o tom, ako môže hra s mobilnými telefónmi narušiť krehké vzťahy v skupine priateľov, ktorí o sebe len zdanlivo vedia všetko. Adaptácia snímky Úplní cudzinci režiséra Paola Genovesu mala byť pôvodne v kinách od konca minulého roka, tvorcovia však dátum premiéry vzhľadom na vtedajšiu pandemickú situáciu posunuli v Česku na 31. marca. Na Slovensku bola odpremiérovaná ešte v auguste.

V hlavných úlohách sa predstavia Martin Hoffman, Tomáš Měcháčik, Táňa Pauhofová, Klára Issová, Tomáš Maštalír, Petra Polnišová, Anna Kaderávková a Sväťo Malachovský. Za distribučnú spoločnosť CinemArt o tom informovala Alica Aronová.

Príbeh sa týka každého z nás

Príbeh konverzačnej komédie rozpráva o partii českých a slovenských priateľov, ktorí sa stretnú v pražskom byte, aby oslávili príchod Nového roku. Stretnutie by sa nieslo v duchu klasickej silvestrovskej oslavy, keby sa nezrodil zdanlivo nevinný nápad dať všetky mobilné telefóny na stôl a nahlas zdieľať každú doručenú správu a dať na hlasný odposluch každý prichádzajúceho hovoru. V priebehu večera sa ukáže, že mobily sú "čierne skrinky našich životov" a môžu skrývať tajomstvá, o ktoré sa nechceme deliť.

"Príbeh sa týka každého z nás. Môžeme sa pri ňom celkom dobre baviť a niektorí sa môžu občas aj trochu hanbiť. Verím, že to bude zábavný film, ktorý má v sebe ľahkosť, humor, prekvapenie. A kto bude chcieť, môže sa aj zamyslieť. Teda, keď sa na to bude cítiť," podotkol predstaviteľ jednej z hlavných postáv Hoffman.

Debut režisérky, ktorá stojí za seriálom Za sklom

Podľa pôvodného filmu Úplní cudzinci (Perfetti sconosciuti) vznikol najväčší počet lokálnych remakov v histórii kinematografie. Vďaka tomu je aj zapísaný v Guinnessovej knihe rekordov. V českých kinách bola predvlani v júni uvedená pod názvom Takmer dokonalé tajomstvá jeho nemecká verzia, divadelnú adaptáciu ponúklo v premiére vo februári 2020 pražské Divadlo Na Jezerce.

Adaptácie originálneho scenára sa pre film Známi neznámi ujal Petr Jarchovský, scenárista snímok Pelíšky, Želary, Pupendo a Občiansky preukaz. Režisérka Marianková má na konte niekoľko študentských filmov a televíznych seriálov ako Za sklom, Oteckovia, Horná Dolná, Špecialisti či Kuchyňa. V žánri celovečerných filmov ide o jej režijnú prvotinu.

Viac o téme: Táňa PauhofováTomáš MaštalírZnámi neznámi
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu