Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Toxikologické testy po smrti Matthewa Perryho († 54): Obrovské prekvapenie!

Matthew Perry (Chandler Bing) Zobraziť galériu (5)
Matthew Perry (Chandler Bing) (Zdroj: SITA/Rich Fury/Invision/AP)

LOS ANGELES - Koniec všetkých špekulácií o smrti herca Matthewa Peryho (†54)! Pre jeho pestrú alkoholovú a drogovú minulosť si boli ihneď všetci istí. Tvrdili, že vo vírivke sa utopil preto, lebo sa predávkoval drogami. Čo hovoria zverejnené toxikologické testy?

Život drogovo závislých sa často končí vo vani či v bazéne. Podcenia svoje sily, predávkujú sa a ani nevedia, ako skĺznu do vody. Takto odišla Whitney Houstonová i jej dcéra Bobbi Kristina. A teraz vychádza najavo, či si podobne smrť našla aj Chandlera zo seriálu Priatelia. 

Obľúbený herec Matthew Perry, ktorý sa preslávil predovšetkým vďaka úlohe sarkastického Binga v spomínanom seriáli, tragicky zomrel v sobotu 28. októbra. Vo veku 54 rokov bol nájdený vo vírivke vo svojom luxusnom kalifornskom dome – a zatiaľ čo polícia po rýchlej obhliadke stanovila ako príčinu jeho skonu zjavné utopenie, ihneď sa vynorili najrôznejšie konšpiračné teórie, čo sa asi mohlo stať.

Toxikologické testy po smrti
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Kanadsko-americký herec, ktorý zažiaril v minulosti aj v komédiách Môj sused zabijak, Traja na tango či Len blázni sa ponáhľajú, sa nijako netajil svojím opakovaným bojom s drogovou závislosťou. A hoci bol podľa vlastných slov v posledných mesiacoch čistý, čo potvrdzovali aj jeho najbližší, fanúšikom bolo aj tak jasné, že v jeho skone hrali nezanedbateľnú úlohu práve drogy. Lenže prvé testy ukazujú, že jeho smrť rozhodne nebola dôsledkom predávkovania fentanylom alebo pervitínom! 

Orgány činné v trestnom konaní oznámili, že vyšetrovatelia vykonali u herca základný, menej hĺbkový toxikologický test na drogy, ktorý odhalil, že Perry nemal v čase smrti v tele žiadne drogy. Ani tie, ktorých zhubnému vplyvu kedysi opakovane podľahol. Je síce pravda, že v jeho dome sa našli lieky na predpis, ale to je vraj úplne bežná prax. To najdôležitejšie už bolo vyslovené.

V súčasnosti sa, samozrejme, v rámci toxikológie vykonávajú ďalšie, oveľa podrobnejšie testy, pomocou ktorých sa bude analyzovať, či sa v hercovej krvi nevyskytovali nejaké ďalšie nelegálne drogy alebo či hladiny liekov na predpis, ktoré pravidelne užíval, neboli náhodou v škodlivých dávkach. Lenže to všetko bude pravdepodobne trvať štyri až šesť mesiacov. Až keď budú všetky tieto dáta zhromaždené a vyhodnotené, koroner určí oficiálnu príčinu a spôsob smrti.

Toxikologické testy po smrti
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SITA/AP/Invision/Evan Agostini)

Viac o téme: AlkoholSmrťMatthew PerryDrogyToxikologické testy
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu