Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

VIDEO Televízia odvysielala KLIP zosmiešňujúci Bidena: Na Twitteri ho videli milióny ľudí

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: TASR/AP Photo/Carolyn Kaster)

Saudskoarabská štátna televízia MBC odvysielala klip zosmiešňujúci amerického prezidenta Joea Bidena. Videli ho podľa agentúry AFP milióny ľudí. Biden v skeči pri príhovore určenom ruskému prezidentovi Vladimírovi Putinovi dvakrát zaspí.

Podľa agentúr odvysielané scénky svedčia o chladnúcich vzťahoch medzi Washingtonom a Rijádom. Bidena v scénke stvárnil herec Chálid Faradž, na scéne bol ďalší muž predstavujúci americkú viceprezidentku Kamalu Harrisovú. Biden sa od začiatku pletie v tom, o čom a o kom chce hovoriť. "Harrisová" na scéne stojí vedľa neho a niekoľkokrát mu do ucha pošepká opravu. Prezident pri tom dvakrát zaspí.

Do utorkového popoludnia klip videlo na twitteri najmenej sedem miliónov ľudí a rozpútala sa debata. Programy MBC väčšinou odrážajú názory kráľovstva a jeho faktického vládcu, korunného princa Muhammada bin Salmána.

Biden od svojho nástupu do funkcie s bin Salmánom nehovoril. Vzťahy kalia prípad zavraždeného saudskoarabského novinára Džamála Chášukdžího a zhoršili sa po ruskej invázii, pretože Rijád nezaujal jasnú protiruskú pozíciu a odmieta zvýšiť ťažbu ropy, čo by pomohlo zamedziť zvyšovaniu jej ceny.

Časť používateľov twitteru ocenila, že televízia odvysielala zosmiešňujúci klip, pretože americkí novinári podľa nich v minulosti urážali saudskoarabských predstaviteľov alebo voči nim prejavovali nepriateľstvo. Iní diskutéri význam klipu nepreceňujú, pretože sa podľa nich v USA vysielajú desiatky relácií zosmiešňujúcich prezidenta aj svetovej politiky.

Viac o téme: Vladimir PutinSaudská ArábiaJoe BidenMBC
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu