Piatok10. máj 2024, meniny má Viktória, zajtra Blažena

Odovzdávanie hudobných cien MTV je ZRUŠENÉ: Vážne dôvody a... Hrozba TERORISTICKÝCH ÚTOKOV!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: SITA/AP Photo/Chris Pizzello)

PARÍŽ - Slávnostné odovzdávanie hudobných cien MTV Europe Music Awards, ktoré sa malo v novembri konať v Paríži, bolo zrušené. Podľa agentúry Reuters to vo štvrtok organizátor podujatia - Paramount Global, pričom sa odvolal na nestabilnú situáciu vo svete, najmä v súvislosti s prebiehajúcim konfliktom v Izraeli a v palestínskom pásme Gazy.

Odovzdávanie cien, vysielané v priamom TV prenose, sa malo konať 5. novembra na parížskom výstavisku Villepinte. Organizátori ho zrušili vzhľadom na dramatické udalosti v Izraeli a v Gaze, ktoré každoročnú oslavu mainstreamovej hudby zmenili.

"Keď sledujeme vývoj udalostí v Izraeli a Gaze, nezdá sa, že by to bol čas na oslavy. Vzhľadom na to, že už prišli o život tisíce ľudí, je to čas smútku," uvádza sa vo vyhlásení organizátorov. Poukázali aj na možné problémy, ktoré by vzhľadom na situáciu mohli pri cestovaní do Francúzska mať umelci, fanúšikovia a ďalší aktéri podujatia, ktorí sa v dejisku konania galavečera zvyčajne poschádzajú zo všetkých kútov sveta.

Okrem toho vo Francúzsku, kde sa odovzdávanie cien malo konať, od minulého piatka platí najvyšší stupeň výstrahy pred teroristickými útokmi. Ide o opatrenie prijaté po vražde stredoškolského učiteľa, ktorú spáchal jeho bývalý - zrejme zradikalizovaný - študent. V posledných dňoch bolo vo Francúzsku nahlásených viacero falošných vyhrážok bombou, čo malo za následok evakuáciu niekoľkých letísk, paláca vo Versailles i parížskeho múzea Louvre.

Výročné udeľovanie cien MTV Europe Music Awards sa koná každý rok v inom meste - vlani ho hostilo mesto Düsseldorf v západnom Nemecku. V Paríži sa ceny MTV udeľovali naposledy v roku 1995.

Odovzdávanie hudobných cien MTV
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA/AP Photo/Martin Meissner)

Viac o téme: MTV Europe Music Awards
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu