Utorok18. jún 2024, meniny má Vratislav, zajtra Alfréd

Boris Hanečka je očarený tým, čo mladí ľudia dokážu: Tu chcem raz učiť!

Boris Hanečka bol porocom
Boris Hanečka bol porocom (Zdroj: psc)

BRATISLAVA - Módny guru Boris Hanečka, ktorý obliekal už mnoho známych osobností, lapal po dychu. Fascinoval ho filmy, ktorými slovenskí stredoškoláci bodovali v medzinárodnej konkurencii.

Boris Hanečka je skvelý módny návrhár, ktorý okrem tvorby vlastných kolekcií spolupracuje so SND či Národným divadlom Košice ako kostymér. Okrem opier Tosca, Turandot či Kráľ Roger, mohli jeho kostýmy vidieť aj televízni diváci v seriáli Vedma. Boris sa však posúva ďalej a nedávno bol aj porotcom 19. ročníka ANIMOFEST-u, ktorý sa tradične konal na Súkromnej škole umeleckého priemyslu animovanej tvorby v Bratislave. Spolu s ďalšími odborníkmi v nej hodnotil 26 z 86 vybratých filmov z celého sveta, ktoré vytvorili mladí umelci. ANIMOFEST je totiž unikátny tým, že mapuje tvorbu stredoškolákov v medzinárodnom kontexte.

Módny guru Boris Hanečka bol členom poroty ANIMOFEST-u, ale hodnotil aj kvalitu odevného dizajnu. „Možno sa to na prvý pohľad nemusí hneď javiť, no animovaná tvorba, fotografický dizajn, grafický dizajn, odevný dizajn aj obrazová a zvuková tvorba, majú k sebe veľmi blízko, týkajú sa filmu. To všetko sa napokon učí na tejto škole, ktorá je organizátorom a hostiteľom festivalu. Som očarený tým, čo dnešní študenti dokážu, ich diela majú naozaj vysokú kvalitu. Dostal som sa sem už pred pár rokmi vďaka kontaktom, veľmi dobre si rozumiem so zakladateľkou festivalu a školy SŠUPAT Vierou Zavarčíkovou a myslím, že raz tu aj budem učiť,“ uzavrel Boris Hanečka.

Boris Hanečka je očarený tým, čo mladí ľudia dokážu: Tu chcem raz učiť! (Zdroj: NL/TH)

Cieľom festivalu je mladých ľudí upozorniť na široký dosah animovaného filmu a animácie ako takej. Tá sa totiž uplatňuje v oblasti filmového, reklamného a dizajnérskeho priemyslu, vo filmových, grafických, reklamných štúdiách, v mediálnych agentúrach, v oblasti vzdelávania, výstavníctve, architektúre a všade tam, kde je potrebná znalosť animátorských a grafických postupov a aplikácií.

Viac o téme: Boris HanečkaPorotaANIMOFESTAnimovaná tvorba
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu