Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Strhujúca dráma od českého režiséra: Tvorcovia ZHÁŇAJÚ PENIAZE na celovečernú verziu!

Silný osobný príbeh Zobraziť galériu (6)
Silný osobný príbeh (Zdroj: kickstarter.com)

PRAHA - Strhujúca dráma českého režiséra a scenáristu  Daniela Hřebíka „Dream Unleashed“ (voľne: Nespútaný sen) vychádza z osobnej skúsenosti, a o to je silnejšia. Diváci prežijú hlboké emócie vďaka napätým situáciám, ale predovšetkým pochopia, že možno dôjsť k cieľu napriek najťažším životným okolnostiam.

Drsná psychologicko-športová dráma inšpiruje ľudí, aby inštinktívne verili v to, čo chcú v živote robiť. Snímka sa snaží vyzdvihnúť neobyčajnú vôľu jedinca. Ten nezlomne verí v niečo, čo je v našej spoločnosti jasne stanovené ako absolútne nedosiahnuteľné a nereálne. Film je návod, ako sa zahryznúť do života, veriť vo svoje sny, vášne, ciele a posúvať hranice toho, čo je možné - hoci naše okolie na nás vyvíja neznesiteľný tlak.

Dream Unleashed možno opísať ako strhujúcu snímku inšpirovanú osobným zážitkom, plnú inšpirácie, energie, oslobodenia a prelomenia spoločenských dogiem. Film vás vtiahne do neobyčajného sveta športu a psychológie a donúti vás premýšľať o tom, akou ohromnou silou môže byť ľudská vôľa a viera v seba.

Strhujúca dráma od českého
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: kickstarter.com)

Diváci sa vo filme prenesú do života chlapca, ktorý začal s ľadovým hokejom v neskorom veku. Jeho snom bolo hrať juniorskú súťaž v USA. Hoci je oddaný cieľu a zapálený pre hru s vysokou motiváciou vyniknúť, musí čeliť odmietavému postoju dogmatického otca. Ten ho stále drsne odrádza od jeho sna. Napriek tomu je chlapcova vôľa uspieť natoľko silná, že dokáže čeliť aj nevyspytateľnému správaniu sa a nepriateľstvu spoluhráčov v tíme. Dostáva fyzické tresty, tréneri ho vystavujú drvivému tlaku, v neposlednom rade má chlapec zdravotné problémy. Spôsob, akým sa vysporiada so svojimi dlhoročnými ťažkosťami, je pre divákov návod. Sprostredkovane môžu sledovať svoj vlastný vývoj, uvedomiť si a inšpirovať sa tým, ako nasledovať vlastné sny, hoci sú šance na ich docielenie mizivé.

Vďaka spolupráci s dramaturgom Jeffom Kitchenom bol scenár už aj tak silného autentického príbehu vyzdvihnutý na holywoodsku úroveň. Vďaka talentovanému štábu českých filmárov s dlhoročnými skúsenosťami je film nesmierne energický a inšpiratívny, podobne ako filmy Bill Elliot - na Oscara nominovaný hit, a Without Limits. 

„Dream Unleashed je pre mňa projekt vášne a odhodlania. Vznikol v jadre tých najsurovších emócií, ktoré som pri ceste za snom prežíval. Pocity šťastia, nešťastia, hnevu, ale aj lásky, pocity, čo ma stáli hodiny a hodiny tvrdej driny, potu a obetovania. Chcel by som, aby tento film bol viac než len snímka, ktorú divák vidí raz, ale potom upadne do zabudnutia. Chcel by som, aby to bol TEN FILM, ako ten hokejista začal neskoro a chce hrať v USA,“ hovorí režisér a scenárista Daniel Hřebík.

Strhujúca dráma od českého
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: kickstarter.com)

Cieľom tohto filmu je získať finančné prostriedky na celovečernú verziu Dream Unleashed. S problematikou filmu sa môže stotožniť takmer každý z nás, lebo všetci sme sa aspoň raz v živote hnali za nesplniteľnými snami a bojovali zo všetkých síl na ich dosiahnutie. Preto chcú tvorcovia filmu ponúknuť túto snímku celému svetu prostredníctvom crowdfundingovej kampane na Kickstarteri. aby sa mohol stať inšpiráciou a hnacím motorom pre všetkých, najmä však pre mladých. 

 

 

Viac o téme: Dream Unleashed
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu