Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Český herec oslávi 50-ku: Hrá v divadle, režíruje a objavil sa aj vo filme! Hviezdi v muzikále Mamma Mia

(Zdroj: profimedia)

Herec Igor Ondříček, ktorý 6. novembra oslávil päťdesiatiny, patrí už niekoľko rokov k významným osobnostiam brnenskej divadelnej scény. V roku 1994 nastúpil do angažmánu v Mestskom divadle v Brne (MdB), ktorému je verný dodnes.

Zároveň hosťoval aj v mnohých ďalších divadlách, napríklad v Národnom divadle v Brne aj v pražskom Národnom divadle. Od roku 2003 je umeleckým šéfom spevohry v Mestskom divadle v Brne, venuje sa aj réžii a objavil sa aj vo filme.

Bohatá kariéra

Igor Ondříček sa narodil v Prostějove. Brnenskú JAMU absolvoval v roku 1994 rolou Fernanda de Champlatreux vo vtedajšom naštudovaní operety Mam´zelle Nitouche na doskách MdB. Ešte za štúdií získal prvé skúsenosti vo filme, objavil sa v rozprávkach Sedmero krkavcov (1993) a Sen o krásnej panne (1994). V roku 1994 nastúpil do angažmánu v Mestskom divadle v Brne.

Hviezdi v muzikále Mamma Mia!

Hneď po absolutóriu na JAMU zároveň hosťoval vo Východočeskom divadle v Pardubiciach (Strakonický dudák, 1994, Divotvorný hrniec 2006), neskôr v Národnom divadle v Brne v úlohe Dona Lockwooda (Spievanie v daždi, 2001) aj v pražskom Národnom divadle Lucrezia Borgia, 2003). Jeho asi najobľúbenejšou rolou je Cyrano z Bergeracu na domovskej scéne.

Ako šéf spevohry MdB sa teraz sústreďuje na muzikálový repertoár a sám si aj v rade muzikálov zahral. V súčasnej dobe ho diváci môžu vidieť v úlohe Sama Carmichaela v muzikáli Mamma Mia!, rozprávača Happymana v muzikáli Pretty Woman, v ktorom zároveň stvárňuje aj rolu majiteľa hotela Pana Thompsona, alebo v úlohe nezamestnaného oceliara Harolda Nicholsa v muzikálovej komédii Donaha. V televízii sa okrem rozprávok objavil v seriáloch Hriešni ľudia mesta brnenského (1998) a Četnické humoresky (2001).

Viac o téme: Igor Ondříček
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu