Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Herečka žila v liečebni takmer v utajení: Konečne známy aspoň dátum pohrebu!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Bioscop)

S veľkým smútkom prijali českí herci správu o tom, že vo veku 86 rokov zomrela ich kolegyňa, výborná herečka Zdena Hadrbolcová (†86). Skonala rok po tom, čo ju postihla mŕtvica. Parte teraz odhalilo, kedy sa uskutoční posledná rozlúčka.

Málokto v Česku vedel, kde strávila známa herečka posledné mesiace života. Zdena Hadrbolcová (†86) žila posledný rok najskôr v Dome tretieho veku, neskôr v liečebni pre dlhodobo chorých (LDN), kde sa o ňu starali dvadsaťštyri hodín denne. Po prekonanej mozgovej mŕtvici totiž takú starostlivosť potrebovala. Jej vernou priateľkou bola herečka Jaroslava Obermaierová (77), ani ona však netušila, kam by svoju kamarátku mohla ísť navštíviť.

Herečka žila v liečebni
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Česká televízia)

Zdena Hadrbolcová nemala deti, pretože sa obávala, že by ich výchovu nezvládla. S manželom sa za dramatických okolností hneď po svadbe rozviedla. Dlhé roky tvorila pár s kameramanom a dokumentaristom Jiřím Průchom, i s tým sa však rozišla. V posledných rokoch jej pomáhal synovec, ktorý si neželal, aby ju kolegovia v LDN kontaktovali. Konečne sa však vie, kedy sa s ňou môžu priatelia a známi rozlúčiť. Dátum bol zverejnený na parte. Na poslednej ceste ju budú môcť odprevadiť 30. novembra 2023 o 15. hodine vo Veľkej obradnej sieni v pražských Strašniciach.

Viac o téme: PohrebúmrtieZdena HadrbolcováČeská herečka
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu