Piatok10. máj 2024, meniny má Viktória, zajtra Blažena

TAJOMSTVO Milana Ondríka: Hercom sa takmer nestal... Venovať sa chcel TOMUTO!

Zobraziť galériu (7)
(Zdroj: TV Markíza)

BRATISLAVA - Milan Ondrík je už dlhé roky uznávaným hercom. Zahral si v nespočetnom množstve divadelných predstavení, filmov či seriálov, no a najnovšie hviezdi v hlavnej úlohe markizáckej Zrady. Stačilo však málo a... Tomuto povolaniu by sa zrejme vôbec nevenoval!

Štáb relácie Reflex Ondríka navštívil v jeho ateliéri, kde vytvára umelecké skvosty. Vo voľnom čase sa totiž venuje umeleckému rezbárstvu a zručnosti v tomto umení si "šperkuje" už odmalička. „Toto je moje kráľovstvo, kam unikám z reálneho života, od svojich povinností, prác, od svojich starostí vo svojej hlave. Až sa čudujem, že som vám dovolil sem ísť, lebo je to také dosť intímne miesto, kde nechávam svoje starosti a povinnosti a hlavne sa tu občas venujem môjmu pôvodnému povolaniu a tým je umelecké rezbárstvo. Viem tu vypnúť hlavu a nahrádza mi to môj sen a tým je, že chcem mať v budúcnosti malú chalúpku,“ prezradil v rozhovore pre televíziu Markíza. 

TAJOMSTVO Milana Ondríka: Hercom
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: TV Markíza)

K tomuto majstrovstvu ho podľa jeho slov priviedol starý otec. Ten sa živil ako stolár. Keď Milan v mladosti premýšľal, kam na strednú školu, podal si prihlášku na odbor umelecko-remeselné spracovanie dreva so zameraním na rezbárske práce. „Celkom sa mi tam darilo a aj sa mi tam páčilo a bol som presvedčený o tom, že to bude moje povolanie,“ vyjadril sa herec. Po absolvovaní štúdia na strednej nastal čas na výber vysokej školy. A keďže chcel v rezbárstve pokračovať, zameral sa na výtvarné umenie. 

Prishlásil sa teda na Vysokú školu výtvarných umení. Tam ho však neprijali, no a v podstate práve vďaka tomu sa z neho stal jeden z najpopulárnejších hercov súčasnosti. O dva roky neskôr sa totiž vyskúšal prihlásiť na Vysokú školu múzických umení a ako odbor si vybral herectvo. No a to, ako to dopadlo, je nám už všetkým známe. „Tam ma zobrali, tak som šiel tým smerom,“ dodal Milan Ondrík, ktorého by sme dnes ako herca možno ani nepoznali, pokiaľ by mu pri výbere vysokej školy vyšla jeho prvá voľba. 

TAJOMSTVO Milana Ondríka: Hercom
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: TV Markíza)
TAJOMSTVO Milana Ondríka: Hercom
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: TV Markíza)

Milan Ondrík
Zobraziť galériu (7)
Milan Ondrík  (Zdroj: SITA/Marko Erd)

Viac o téme: ZradaMilan Ondrík
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu