Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Najznámejšia rodinka na celom svete: Poznáte tieto fakty o Simpsonovcoch? Rozhodne stoja za prečítanie

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: TASR/AP Photo/Fox)

BRATISLAVA – Rodina Hiltonových, kráľovská rodina či klan Kardashianových... pozná ich veľa ľudí, ale ešte slávnejšia je iná rodina – Simpsonových. Táto žltá 5-členná rodina je na obrazovkách už viac ako 30 rokov a stále sú IN. Ak aj vy patríte medzi ich fanúšikov, rozhodne si musíte prečítať tieto zaujímavé fakty!

Aj keď ste ich už niekoľkokrát videli a myslíte si, že ich dobre poznáte, ste na omyle. Prinášame vám niekoľko faktov, ktoré poznajú len skutoční fanúšikovia.

1. Klaun Krusty mal byť alter ego Homera

Pôvodný zvrat v tomto seriáli bol naplánovaný úplne inak. Klaun Krusty mal byť alter ego Homera, kým sa nezmení na svoju postavu. Matthew Groening (tvorca Simpsonovcov) pôvodne plánoval takýto scenár – Bart by uctieval klauna Krustyho a vlastného otca by zosmiešňoval, pretože by nevedel pravdu. Nakoniec to dopadlo tak, ako diváci poznajú z televíznych obrazoviek. Nemohlo to dopadnúť lepšie, však?

2. Steve Jobs je ujo Homera

Lepšiu kombináciu nemohli vybrať. Ujo Homera Simpsona je nikto iný, než známá technická ikona Steve Jobs. Práve ten mal sestru Monu Simpsonovú, ktorá bola publikovanou autorkou v 80. rokoch a vydala sa za producenta Ricarda Appela, ktorý náhodou pracoval na Simpsonovcoch a použil jej meno pre Homerovu biologickú matku. To znamená, že Jobs je biologickým bratom skutočnej životnej inšpirácie pre Homerovu mamu, čo z neho v konečnom dôsledku robí inšpiráciu pre svojho strýka a nie len pre Steva Mobbsa.

Najznámejšia rodinka na celom
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Repro foto YouTube/HDMI Stream)

3. Zas ten Homer... je neuveriteľne bohatý!

Táto rodina rozhodne nepatrí medzi najbohatšie, ale s pokojným svedomím sa radí medzi strednú vrstvu. Vlastnia dve autá, dom a určite netrpia hladom (svedčí o tom brucho hlavnej postavy). Zarytí fanúšikovia, ktorí pozorne sledujú každú epizódu určite vedia, že Homer bol súčasťou slávneho kvarteta Barbershop, ktoré bolo ešte väčšie ako Beatles. Technicky by mal byť Homer teda mimoriadne bohatý, ale skutočnosť v seriáli je rozhodne iná!

4. Začiatok seriálu je veľmi zaujímavý

Samotný začiatok seriálu je vždy zaujímavý. Producenti seriálu vždy nájdu spôsob, ako divákov prekvapiť už hneď na začiatku. Všimli ste si, že ak ide o dlhšiu epizódu, rodina sa v obývačke zdrží kratšie, ak ide o kratšiu epizódu, tak dlhšie? Ak ste si to nevšimli, nabudúce dávajte pozor už na začiatku!

Simpsonovci
Zobraziť galériu (3)
Simpsonovci  (Zdroj: 20th Century Studios/Matt Groening)

5. Ikonické cumľanie dudľa

Vedeli ste o tom, že ikonický zvuk, ktorý vydáva cumeľ Maggie, nadaboval Matt Groening, tvorca Simpsonovcov? Nie? Tak už viete!

Bonus

Vedeli ste o tom, že existuje aj arabská verzia Simpsonovcov? Homer v nej namiesto piva pije sódu a vlastne sa ani Homer nevolá... volá sa Omar.

Viac o téme: SimpsonovciFaktyZaujímavosti
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu