Štvrtok9. máj 2024, meniny má Roland, zajtra Viktória

Bývalá brazílska futbalová hviezda (40) putuje za mreže: Za znásilnenie dostal 9 rokov!

Robinho Zobraziť galériu (2)
Robinho (Zdroj: TASR)

SANTOS - Svoj trest si napokon odpyká vo svojej rodnej krajine. Bývalý brazílsky futbalista Robinho (40) by mal za mrežami stráviť 9 rokov za znásilnenie. O jeho vydanie požiadali aj talianske súdy, pretože k trestnému činu malo dôjsť práve tam. Túto požiadavku však súdy v Brazílii zamietli.

Robinho putoval v roku 2005 do Realu Madrid ako jeden z najväčších talentov sveta. Jeho raketový vzostup však vystriedal strmý pád a po pôsobeniach v Manchestri City, AC Miláno a brazílskych kluboch napokon v roku 2020 ukončil kariéru.

V tej dobe však už bol v plnom prúde súdny proces, v ktorom čelil on a ďalších 5 mužov obvineniam zo znásilnenia ženy, ktoré sa malo stať v Taliansku. Aj napriek tomu, že od začiatku tieto tvrdenia popieral, sa väzeniu nevyhol.

Súd mu napokon vymeral 9-ročný trest a v posledných týždňoch sa rozhodovalo o tom, či si ho odpyká v rodnej krajine alebo v Taliansku. Najvyšší súd v Brazílii napokon žiadosť talianskeho súdu zamietol a podľa informácii miestnych médií ho v najbližšom čase zatkne polícia v meste Santos, kde v súčasnosti žije.

Robinho
Zobraziť galériu (2)
Robinho  (Zdroj: SITA)

Viac o téme: Robinho
Nahlásiť chybu

Súvisiace články

Odporúčame

Mohlo by vás zaujímať

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Vo svete IT

Článkov: 9

Ďalšie zo Zoznamu